SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Teoridagar VT 23

Välkommen på teoridagar!

Alla är välkomna, även om du rider lektion en annan veckodag. Även du som inte rider lektion på ridskolan är välkommen.


Tisdag 11 april, kl 17.00 i ridhuset:

Ullis och Elsa rider ridskolehästar och hoppar titthinder. Vi kommer att gå igenom hur man ska hantera när han en häst är tittig och hur man på bästa sätt löser detta i både tränings och tävlingssituation. Vi kommer även gå igenom tävlingsmomentet, hur man ska tänka inne på en tävlingsbana och vad som är extra viktigt att ha med sig om man har en tittig häst.

 

Torsdag 13 april, kl 17-18 i ridhuset: Löshoppning

Amanda och Sofia löshoppar några av ridskolans hästar. Vi kommer att visa både rutinerade och orutinerade hästar för att visa upp olika sätt att träna och hjälpa dem utvecklas i hoppningen.

 

Måndag 24 april, kl 17: Teori om tävling - dressyr
Amanda kommer gå igenom hur det är att tävla dressyr, vad man ska tänka på innan och under tävlingsdagen. Hon kommer prata om förberedelser, visa exempel på dressyrprogram, prata om framridning samt vad som är viktigt när man rider programmet för domaren.
 
Onsdag 3 maj, kl 17-19 i ridhuset: Ryttarfys
En teoridag öppen för alla med PT Johanna Holtenäs. Teori och exempel på övningar som passar både stora och små ryttare.
 
Lördag 20 maj, kl 10. Teori om tävling - hoppning 
Välkomna på hoppteori! Vi går bland annat igenom olika hindertyper och olika regler på en tävling. Teorin är både teoretisk och praktisk. Vi utgår från café pärlan och därefter är vi i ridhuset. 
 
Fredag 2 juni, kl 18-19 i ridhuset: Tömkörning

Amanda kommer visa upp tömkörning på någon av ridskolans hästar. Hon kommer prata om hur man med hjälp av tömkörning kan träna hästen från marken. Det kommer bland annat visas upp olika metoder och inspänningar. 

 
 

 

Varmt välkommen!

 
Sponsorer