Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till SFRK!
Den lilla klubben med hästen i centrum som erbjuder gemenskap och utbildning.

Skanör Falsterbo Ridklubb startade 1989. Anläggningen ligger invid havet i utkanten av Skanör med vidsträckta strandängar och hagmarker som grannar. Omgivningarna bjuder fantastiska möjligheter till uteritter i en särpräglad och vacker natur invid stränder, flommar och skogspartier. Våren 2007 invigdes vår nya anläggning med ett stor nytt ridhus, tre stallar med plats för totalt 40 hästar. 

Skanör Falsterbo Ridklubb är en ideell förening bestående av ridskoleverksamhet samt privatuppstallning.  Klubbens verksamhet bygger till 100 % på ideellt engagemang och insatser från medlemmar. 


Vår värdegrund lyder:

GLÄDJE & GEMENSKAP - Vi har roligt tillsammans!

RESPEKT & HÄNSYN - Vi visar respekt för hästen och varandra, i en välkomnande, ansvarstagande och säker miljö.

VÄLMÅENDE - Vi skapar välmående, god klubbanda och trygghet när både häst och människa mår bra.

 Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!
Café Pärlan på lördagarna !
2019-08-20 14:47

Vi vill gärna ha cafét öppet under lördagens lektioner så att våra ryttare, föräldrar, uppstallade eller tom våra  grannar hemma ska kunna komma och få sig en kaffe, en bit kaka eller lunch etc i väntan innan, under eller efter ridningen.


För att detta ska fungera så måste vi alla hjälpas åt. Varje ridskolegrupp eller stall kommer att ansvara för en lördag och tar med sig något som man själv tillagar eller bakar.


Här hittar du mer information om hur det ska gå till och ett schema för hösten:  Café Pärlan på lördagar.pdf » Gå gärna in och titta när din grupp eller stallänga ska hålla i caféet.


Har ni några frågor så maila Ulrika Herrlin på u.herrlin@gmail.com eller sms på 070-9713402 alt johanna_piper@hotmail.com eller sms på 070-6164847.


Vi ser fram emot en härlig caféhöst på SFRK !Sponsra klubben via Sponsorhuset.se
2019-04-02 15:17
Nu finns Skanör Falsterbo Ridklubb anslutna till Sponsorhuset som bjuder alla våra medlemmar på bio! Genom att börja använda Sponsorhuset och gå igenom deras bonusstege så får du en gratis biobiljett och stödjer Skanör Falsterbo Ridklubb med hela 50 kr! Via Sponsorhuset kan du handla från över 600 nätbutiker - varje köp ger pengar tillbaka både till dig själv och till Skanör Falsterbo Ridklubb. Inget blir dyrare för dig som handlar, tvärtom. Börja använda Sponsorhuset och hämta din gratis biobiljett här: https://www.sponsorhuset.se/sfrk/intro/
Ryttarträning!
2019-01-06 20:53
Julen slut och det är dags att börja träna inför nästa ridtermin. Ryttarträningen börjar på söndag den 13 januari kl 16 i Skanörs skolas gympahall. Vi tränar tillsammans med Skanörs båtklubb.

Välkomna!
Info från Valberedningen
2018-11-19 23:10

Hej alla klubbmedlemmar, 


Nu startar vi vårt arbete för att söka nya engagerade människor till vår fina klubb. Vi behöver dig som är intresserad av att ta del av det ideella arbetet med allt som krävs för att ridklubben skall fungera.

Vill du kandidera till en plats i styrelsen eller ta del i arbetet i någon av sektionerna? Eller vill du på något annat sätt ta del av vårt arbete med och för klubben?

 Vi i valberedningen föreslår nya kandidater till Styrelsen 2019.

Kontakta oss gärna om du är intresserad, vill nominera någon eller har information till oss.

 Vi ser fram emot att höra av dig.

Inkom gärna med förslag senast 30 November 2018 per mail.


Med vänlig hälsning,                                                  

Valberedningen

Maria och Johan


Johan.wretenheimskog@ihg.com Tel : 0766- 336235

Maria@mannfalk.se  Tel : 0735- 005519

Ridhuset
2018-02-20 08:44
Vi måste alla hjälpas åt att sköta vårt fina ridhusunderlag.
Daglig skötsel av ridhusunderlaget gäller alla medlemmar i klubben och speciellt vid longering eller tömkörning av häst.
Gropar och håligheter som uppstår i ridhusunderlaget när hästen arbetas i ridhuset skall läggas till rätta, fyllas i och stampas till ordentligt - tills en slät och hållfast yta åter uppnås.  Det här gäller för alla ryttare och användare av ridhuset och måste åtgärdas innan man går ut ut ridhuset.
Det föreligger annars en stor risk att nästa häst/hästar snubblar eller fastnar med hovarna i underlaget med risk för skador som följd för både häst och ryttare.

Håligheterna i underlaget brukar uppstå om häst longeras på en för stor volt och alltför löst inspänd - då är det lätt för hästen att rusa iväg och bralla omkring.

Håll hästen på en mindre volt, den skall vara ordentligt inspänd och med en väsentlig kontakt mellan bett -inspänningstygel - däckel,  ha kontroll över din häst. Om hästen rusar iväg och brallar -   behöver du kunna stoppa/stanna den direkt! 

Är hästen för bråkig måste du avsluta på en gång och lämna ridhuset (efter att du lagt igen alla håligheter).

Det är viktigt för allas säkerhet (häst och ryttare) att underlaget är jämnt och har en fast konsistens.

SFRK
Bli medlem
 
Sponsorer