SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till SFRK!
Den lilla klubben med hästen i centrum som erbjuder gemenskap och utbildning.

Skanör Falsterbo Ridklubb startade 1989. Anläggningen ligger invid havet i utkanten av Skanör med vidsträckta strandängar och hagmarker som grannar. Omgivningarna bjuder fantastiska möjligheter till uteritter i en särpräglad och vacker natur invid stränder, flommar och skogspartier. Våren 2007 invigdes vår nya anläggning med ett stor nytt ridhus, tre stallar med plats för totalt 40 hästar. 

Skanör Falsterbo Ridklubb är en ideell förening bestående av ridskoleverksamhet samt privatuppstallning.  Klubbens verksamhet bygger till 100 % på ideellt engagemang och insatser från medlemmar. 


Vår värdegrund lyder:

GLÄDJE & GEMENSKAP - Vi har roligt tillsammans!

RESPEKT & HÄNSYN - Vi visar respekt för hästen och varandra, i en välkomnande, ansvarstagande och säker miljö.

VÄLMÅENDE - Vi skapar välmående, god klubbanda och trygghet när både häst och människa mår bra.

 Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!
Avsutten sitsträning lördag 7 oktober kl 1000
2023-10-04 13:45
 
Vid ridning är det viktigt att man sitter på rätt sätt. Och för att kunna sitta rätt är det viktigt att man tränar på rätt saker.
På lördagens teoridag kommer vi gå igenom hur man på ett enkelt sätt kan träna hemma för att bli ännu bättre på att rida. 
Varmt välkomna!
Veckobrev v 40
2023-10-02 14:36

Måndag 2 oktober 2023

Här är veckans informationsbrev.

 

Ridskolan

Denna vecka är det ridskola som vanligt, förutom på lördag 7 oktober då det är avsutten sitsträning. Alla elever är välkomna oavsett vilken dag ni har lektion.

 

Alla lektioner lördag 14 oktober flyttas till söndag 15 oktober. Tider kommer att aviseras via mail.

 

Om Du har förhinder att delta i en lektion via SMS på mobilnummer 0709-47 47 43.

 

Tävlingssektionen

Igår var det klubbtävling i hoppning och vi vill gratulera alla deltagare för fina ritter samt rikta ett speciellt grattis till vinnarna. Vi vill även tacka alla funktionärer som bidrog till att göra tävlingen lyckad. Och ett speciellt tack till vår ridlärare Elsa som vad huvudansvarig för tävlingen.

 

Anläggningssektionen

Vi ber alla privatuppstallade att se efter hur det ser ut sina boxar både utanför samt inne.

 

Övrigt

  • När mindre barn leker och stojar kan hästar bli rädda. Tänk på detta när ni som föräldrar har mindre barn med er och går framför eller bakom ryttare eller personer som leder hästar, t ex ut och in från hagarna.
  • Vi ber alla uppmärksamma att det enbart är 30 km i timmen på Halörsvägen.
  • Söndag 22 oktober har vi en städdag som börjar med medlemsmöte kl 1000 i Café Pärlan. Vi avslutar med gemensam lunch. Vi ber att så många som möjligt kommer till medlemsmötet och därefter hjälper till att städa och röja upp på vår anläggning.

 

Hälsningar,

Alexandra, Helena, Lindha, Malin, Maria, Marianne, Sofia, Susanna & Tomas

Veckobrev v 39
2023-09-25 14:52

Måndag 25 september 2023

Här är veckans informationsbrev som denna gång är mycket kort.

 

Ridskolan

Denna vecka är det ridskola som vanligt.

 

Om Du har förhinder att delta i en lektion via SMS på mobilnummer 0709-47 47 43.

 

Tävlingssektionen

Vi vill återigen påminna om klubbtävlingen i hoppning nu på söndag första oktober. Håll utkik i stallet och på hemsidan efter proposition. Denna tävling ingår i den pågående cupen. 

Anläggningssektionen

Tyvärr måste vi återigen påminna om vikten att städa efter Dig och Din häst. Vid upprepade tillfälllen har t ex rasthagarna bakom ridhuset inte mockats ur och ridhuset har inte städats.

 

Övrigt

  • Fem av våra ungdomar har i helgen varit på föberedande undgsomsledarkurs – FULK – på Lingvallen och vi tackar för deras engagemang.
  • När Du lånar något av ridskolans eller någon privatryttares egendom MÅSTE Du be om lov och därefter se till att återlämna i befintligt skick.
  • Nu på fredag 29 september är det filmkväll på SFRK i Café Pärlan – varmt välkomna önskar US!

 

Hälsningar,

Alexandra, Helena, Lindha, Malin, Maria, Marianne, Sofia, Susanna & Tomas

Veckobrev v 38
2023-09-18 15:58

Måndag 18 september 2023

Här är veckans informationsbrev som denna gång är mycket kort.

 

Ridskolan

Denna vecka är det ridskola som vanligt.

 

Om Du har förhinder att delta i en lektion via SMS på mobilnummer 0709-47 47 43.

 

Tävlingssektionen

Den första oktober är det klubbtävling hoppning. Håll utkik i stallet och på hemsidan efter proposition. Denna tävling ingår i den pågående cupen. 

Utöver denna deltävling planeras en klubbtävling i dressyr och ytterligare en i hoppning under höstterminen – mer information kommer.

 

Anläggningssektionen

Stort tack till Maria Anderbjer som klippt gräset framför Café Pärlan och även städat Café Pärlan och våra toaletter. Låt oss alla försöka att hålla det rent och fint i våra gemensamma utrymmen.

 

Återigen vill vi påminna om att Du måste plocka bort hästbajs från ridhus och paddock när Du nyttjar dessa. Tänk även på att plocka bort efter Din häst om den t ex bajsar på gårsdplanen. Om alla hjälpar till blir det inte så betungande.

 

Övrigt

  • När bokningar görs på tavlan i ridhuset kan man inte bara boka av en tid/stryka en tid utan att ha talat med den som har gjort den ursprungliga bokningen. Tiderna måste även vara anpassade till ridhusreglerna samt utefter ridskolans verksamhet.
  • Den 29 september är det filmkväll på SFRK i Café Pärlan – varmt välkomna önskar US!

 

Hälsningar,

Alexandra, Helena, Lindha, Malin, Maria, Marianne, Sofia, Susanna & Tomas

Skräp på SFRK måste slängas i våra containrar
2023-08-27 11:47

Allt skräp MÅSTE slängas i våra containrar och ingen annan plats på SFRK. Märk väl att det finns två olika containrar - en mindre för skräp såsom plast, säckar mm och en större för att stjälpa ur Din mockning, otjänligt hö etc. Om Du har frågor, prata med någon i styrelsen. 

Bli medlem
 
Sponsorer