SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till SFRK!
Den lilla klubben med hästen i centrum som erbjuder gemenskap och utbildning.

Skanör Falsterbo Ridklubb startade 1989. Anläggningen ligger invid havet i utkanten av Skanör med vidsträckta strandängar och hagmarker som grannar. Omgivningarna bjuder fantastiska möjligheter till uteritter i en särpräglad och vacker natur invid stränder, flommar och skogspartier. Våren 2007 invigdes vår nya anläggning med ett stor nytt ridhus, tre stallar med plats för totalt 40 hästar. 

Skanör Falsterbo Ridklubb är en ideell förening bestående av ridskoleverksamhet samt privatuppstallning.  Klubbens verksamhet bygger till 100 % på ideellt engagemang och insatser från medlemmar. 


Vår värdegrund lyder:

GLÄDJE & GEMENSKAP - Vi har roligt tillsammans!

RESPEKT & HÄNSYN - Vi visar respekt för hästen och varandra, i en välkomnande, ansvarstagande och säker miljö.

VÄLMÅENDE - Vi skapar välmående, god klubbanda och trygghet när både häst och människa mår bra.

 Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!
Veckobrev v 24
2024-06-10 14:59

Måndag 10 juni 2024

 

Här är veckans information:

 

Ridskolan

Denna vecka är det ridskola som vanligt och dessutom terminsavslutning.

 

På söndag har Elsa en teoridag – hon kommer rida och prata om inlärning och hur man lägger upp sin träning och tävling under en säsong.

 

Vi vill passa på att tacka alla elever, föräldrar och våra ridlärare för terminen och önskar alla en härlig sommar. Samtidigt hoppas vi att vi ses igen i augusti när höstterminen börjar – varmt välkomna tillbaka!

 

Du som har förhinder att delta i en lektion måste förmedla detta via SMS på mobilnummer 0709-47 47 43.

 

Medlemsmöte 9 juni

Igår hölls ett medlemsmöte där följande punkter avhandlades:

 • Vallbygget – uppdatering gavs om höstens planerade vallbygge. Förmodligen påbörjas detta i september. Kommunen kommer ta ca 5000 kvadratmeter från Solfjädern som de förmodligen kommer behöva ha tillgång till under tre år. Nya hagstängsel kommer att sättas upp och en skyddsvall kommer att byggas för att minimera påverkan på hästarna. Som ett led i vallbygget kommer SFRK även få matjord som vi kan använda för att höja hagarna på SFRK. Mer information kommer så småningom.
 • Behov av projektgrupp hagar Båtsmansvägen – SFRK har fått nytt hagarrende av kommunen utmed Båtmansvägen. Vi behöver bygga hagar till ridskolehästarna innan v 28. Vi ber medlemmar som är intresserade att hjälpa till att höra av sig till Tomas Andebjer – HJÄLP BEHÖVS!
 • Ansvarsområden – alla måste se till att man har tagit till sig an denna information och dessutom levererar.
 • Tävlingssektionen – vi behöver hjälp med att arrangera klubbtävlingar – hör av Dig till Catherine Tyrenius eller Sofia Hinsell om Du kan tänka Dig att hjälpa till framöver. Vi kommer skapa en Klubbtävlingssektion och behöver engagerade föräldrar så att vi kan fortsätta arrangera våra uppskattade klubbtävlingar.
 • Ridhusregler – vi har uppdaterat dessa och de finns nu publicerade på hemsidan. Eventuellt kommer ytterligare justeringar att göras och vi kommer då att informera om dessa. Vi ber alla medlemmar att ta en titt på reglerna så vi alla vet vad som gäller. Vid frågor eller funderingar, tveka inte att höra av Dig till Maria Andrén.
 • Ansvar vid sjuk ridskolehäst – arbetsgrupp tillsätts för att ta fram en hållbar lösning med ersättning. Vi ber alla som är intresserade av att låna ut sina släp att inkomma med besked om att så är fallet samt att även de som kan tänka sig att köra att inkomma med anmälan. En avgift på SEK 100 kommer att införas per box per månad för att täcka ersättning för de som lånar ut släp och de som kör.
 • Koppeltvång hund – koppeltvånget upphör men kommer återinföras om hundägare inte kan plocka upp efter sin hund. Vi ber alla som har lösa hundar på anläggningen att ta ett extra varv. Tala med besökande med hund om vilka regler som gäller på SFRK. Man måste plocka upp efter sin hund samt ha kontroll på den.
 • Information gällande rykten om boxhyra – vi kommer inte att höja våra boxhyror.
 • Stölder i Café Pärlan– under tävlingshelgen försvann en hel hylla med dryck. Det är US som står för Cafét och därmed är det stöld från föreningen och föreningens ungdomssektion. Vi kommer från och med nu polisanmäla all stöld på SFRK.
 • Övriga frågor:
  • Elen i Solfjädern måste alltid vara på – om Du drar ur den måste Du komma ihåg att sätta på den igen.
  • På mötet uppkom förslag på att kedja ska tillåtas för att leda häst i ridhuset – ridhusreglerna har uppdaterats och detta tillåts.

 

Familjedag 9 juni

En lyckad Familjedag ägde också rum på SFRK igår, trots det omväxlande vädret. Det var många som kom och gick tipsrunda, red på ponnysarna och fikade i Café Pärlan. Ett stort tack till US som ställde upp och var fina förebilder för alla yngre barn.

 

Övrigt

 • Lördag 15 juni äger vårt traditionella tårtkalas kl 1330 Missa inte detta!
 • SFRK är numera en del av FONDEN. Du kan läsa mer på: https://www.sfrk.se/sida/?ID=502399 FONDEN ökar möjligheterna för barn som lever i konsekvenserna av en svag familjeekonomi att börja, eller fortsätta, rida på lektion en gång i veckan. Stöd riktas till barn upp till 18 år och innebär att rid- eller lägeravgiften reduceras till hälften. Med fortsatt stöd av Carl Jönssons understödsstiftelser utvecklar och utvidgas nu FONDEN och SFRK har fått förmånen att ansluta. Tillsammans gör vi skillnad - tillsammans kan vi göra så fler barn får rida.
 • Veckobreven tar nu sommarpaus – vi kommer skicka ut från och med vecka 33 när höstterminen börjar.

 

TREVLIG SOMMAR!

 

Hälsningar,

Alexandra, Helena, Maria, Marianne, Pelle, Sofia, Susanna, Tomas & Viktoria

Nybörjarläger v 31
2024-06-08 21:14

Nu finns ett nybörjarläger öppet för anmälan v 31.

Passa på att boka en plats!

Susanne Pennander gästtränare 12 maj
2024-05-06 21:22

Söndag 12 maj har vi förmånen att ha dressyrtränare Susanne Pennander på besök på SFRK. Ridhuset harvas vid 0930 och därefter byggs dressyrstaket. Träningar pågår 1100-1430. Därefter plockas staketet bort.

Om Du har frågor, kontakta Mireille Nilsson. 

Veckobrev v 13
2024-03-26 08:55

Tisdag 26 mars 2024

 

Här är veckans information:

 

Ridskolan

Denna vecka är det ridskola som vanligt förutom: 

 

INGA lektioner imorgon onsdag 27e mars, fredag 29e mars och inte heller måndag 1 april. Det är heller ingen Knatteridning på lördag 30 mars. 

 

 

Du som har förhinder att delta i en lektion måste förmedla detta via SMS på mobilnummer 0709-47 47 43.

 

Övrigt

 • Musikansvarig sökes - Tävlingssektionen söker fortfarande efter en musikansvarig till vår fina officiella dressyrtävlingshelg som äger rum helgen 25-26 maj och vi sträcker återigen ut en hand till alla medlemmar. Har du eller känner du någon med viss kunskap inom musikanläggningsteknik som kan ställa upp och verka som funktionär denna helgen så vänligen hör av dig till Catherine Thyrenius på 0767-929296.
 • Medlemskväll på Hööks – Passa på att säkra vårens nyheter både till häst och ryttare.Vi har medlemskväll på Hööks på Jägersro den 27/4 mellan 15-17. Då får du 20% rabatt på ditt inköp (över 300). Glöm inte att anmäla dig på lista i Ridskolestallet eller till hjort75@icloud.com. 
 • Städdag lördag 4 maj – boka redan in denna förmiddag för att hjälpa till att städa och göra vår anläggning vår- och sommarfin. Vi börjar kl 10 och avslutar med grillning. Varmt välkomna och ta gärna med Dig verktyg som kanske kan behövas!
 • Sommarjobb på SFRK? Om Du är intresserad att arbeta på SFRK under sommaren när ordinarie personal har semester, skriv till info@sfrk.se och anmäl Ditt intresse.
 • När det är ridskola i ridhuset ber vi er som lastar av eller på att inte parkera med ert släp eller transport på stallplanen. Av- och pålastning sker med fördel på parkeringen bakom Blåa stallet (ordinarie parkering), mellan ridskolestallet och Blåa stallet eller utmed flygfältet vid sidan om cykelbanan.

GLAD PÅSK 🐣!

 

Hälsningar,

Alexandra, Helena, Maria, Marianne, Pelle, Sofia, Susanna, Tomas & Viktoria

Veckobrev v 12
2024-03-18 08:36

Måndag 18 mars 2024

 

Här är veckans information:

 

Ridskolan

Denna vecka är det ridskola som vanligt. Då Elsa är bortrest är det Amanda som har onsdagens lektioner.

 

Vänligen notera att under Påskveckan är det INGA lektioner onsdag 27e mars.

 

Du som har förhinder att delta i en lektion måste förmedla detta via SMS på mobilnummer 0709-47 47 43.

 

Övrigt

 • Musikansvarig sökes - Tävlingssektionen söker fortfarande efter en musikansvarig till vår fina officiella dressyrtävlingshelg som äger rum helgen 25-26 maj och vi sträcker återigen ut en hand till alla medlemmar. Har du eller känner du någon med viss kunskap inom musikanläggningsteknik som kan ställa upp och verka som funktionär denna helgen så vänligen hör av dig till Catherine Thyrenius på 0767-929296.
 • Medlemskväll på Hööks – inom kort kommer vi avisera om en medlemskväll på Hööks då SFRKs medlemmar har möjlighet till fina inköp med rabatt. Håll utkik och anmäl Dig!

 

Hälsningar,

Alexandra, Helena, Maria, Marianne, Pelle, Sofia, Susanna, Tomas & Viktoria

Bli medlem
 
Sponsorer